E-mailAfdrukkenExport ICS

Dodentocht

Evenement

Dodentocht
Titel:
Dodentocht
Wanneer:
vr, 10. augustus 2018, 21:00 h
Locatie:
Bornem - Bornem, Vlaanderen
Categorie:
Wandelen
Hits:
5700

Omschrijving

dodentocht

Vooreerst onze gemeende dank aan iedereen die de uitdaging is aangegaan en iedereen die heeft meegewerkt om deze 48ste editie van de Internationale 100 Km Dodentocht te doen lukken !!!

Het was geen gemakkelijk jaar met tal van wijzigingen, die dit jaar misschien hier en daar wat problemen gaven, maar die naar de toekomst toe wenselijk en nodig waren.

Vanaf nu werken we dus alleen met voorinschrijvingen, om ons goed te kunnen voorbereiden op het juiste aantal deelnemers. Dit jaar waren we nog teveel bezig met wandelaars die ook na 15 juli wilden inschrijven, ondanks al onze moeite om iedereen via zoveel mogelijk kanalen te informeren. We wisten dat dit moeilijk ging zijn, maar je moet die knoop éénmaal doorhakken. We maken ons geen illusies : ook volgend jaar zullen er wandelaars te laat zijn. Het is anders toch logisch dat je je op voorhand informeert voor zo’n groot event !?

Ook de late verschuiving van onze grote controlepost “halfweg” van Steenhuffel naar Merchtem was niet gemakkelijk, maar viel al bij al heel goed mee. En nu hebben we weer een heel jaar om alles nog te verbeteren of aan te passen. Bedankt aan iedereen die ook hieraan heeft meegewerkt !

Er waren ook aanpassingen bij het Rode Kruis. Met zo’n massa deelnemers is het quasi onmogelijk om alle deelnemers een massage te geven. Eigenlijk is dat een soort luxe die niet inherent is aan wandeltochten. En als je dan de keuze moet maken, geven we uiteraard de voorrang aan de medische verzorging, aan de eerste hulp bij ongevallen en ongemakken.

De overgrote meerderheid van onze wandelaars heeft, ondanks misschien enkele schoonheidsfoutjes, weer enorm genoten van het spektakel, en lieten dat ook massaal weten achteraf. Je kunt niet geloven hoeveel deugd zoiets kan doen ! Bedankt hiervoor !!

En uiteraard staan wij steeds open voor kritiek en verbetering. Dank zij deze feedback zijn we kunnen uitgroeien tot de Dodentocht van vandaag. En natuurlijk kan het altijd nog beter. Maar details uitvergroten tot heuse problemen is niet eerlijk en overbodig. Het is vooral oneerlijk naar de meer dan 100 bestuursleden, de meer dan 200 veiligheidsmensen en de meer dan 1300 medewerkers die alles doen wat ze kunnen om er een succes van te maken. We zijn allemaal vrijwilligers die in hun vrije tijd hun hart en ziel steken in deze organisatie. En dat wordt door sommigen blijkbaar vergeten !

Ondanks alleen voor-inschrijven waren er toch weer meer deelnemers van vorig jaar, een pak meer, de grootste stijging sinds onze start in 1970 ! We weten en zien ook dat we aan ons maximum zitten, dat de straten vollopen, dat zelfs sporthallen te klein worden, dat bij onze medewerkers het water aan de lippen staat. Op de komende evaluaties zal dit onderwerp dus zeker op tafel liggen.

Ook zijn we weer een jaar dichter bij ons 50-jarig jubileum in 2019, dat moet een groots wandelfeest worden zonder weerga ! Alle ideeën en voorstellen zijn nu al meer dan welkom !!!

Hou zeker onze website in het oog, want alle nieuws en wijzigingen vind je daar steeds op terug. Wacht niet tot het te laat is !

Lang leve de Dodentocht !

Meer informatie is te vinden op: www.dodentocht.be

Gunter Vergauwen, Hoofd-coördinator. André De Clerck, Voorzitter.


Locatie

Bornem
Locatie:
Bornem - Website
Straat:
Kloosterstraat
Postcode:
2880
Plaats:
Bornem
Provincie:
Vlaanderen
Land:
Belgium