E-mailAfdrukkenExport ICS

Nationale D-spelen

Evenement

Nationale D-spelen
Titel:
Nationale D-spelen
Wanneer:
zo, 2. september 2018
Locatie:
Olympisch Stadion Amsterdam - Amsterdam, Noord-Holland
Categorie:
Baanwedstrijd
Hits:
2896

Omschrijving

Nationale D-spelen; 2 september 2018
De officieuze open Nederlandse Kampioenschappen voor D-junioren
Ook in 2016 organiseert Phanos weer de Nationale D-spelen en wel op 2 september 2018!

Volg de Facebook-pagina Atletiekwedstrijden Phanos voor al het nieuws over dit evenement.

Baanindeling
De D-spelen zijn een drukke wedstrijd, met niet alleen veel deelnemers maar ook veel toeschouwers. Ook wordt er de hele dag door zowel speer- als discus geworpen. Ook voor de rust rond een onderdeel, betekent dit dat alle ouders, coaches en andere begeleiders buiten de rondbaan moeten blijven. Ook rond de rondbaan zullen diverse stukken alleen als doorloop zijn en niet om te blijven staan. Voor verspringen en de loopnummers wordt aangeraden op de tribune te gaan zitten. Voor hoogspringen en de werp-nummers kan publiek buiten de bocht staan. Junioren blijken elk jaar weer prima in staat om zelfstandig atletiekonderdelen uit te voeren.

Limieten
Zie website.

Tijdschema
Er wordt vooraf geen voorlopig tijdschema gemaakt. De reden hiervoor is dat de aantallen deelnemers per onderdeel ieder jaar opnieuw (soms ruimschoots) afwijken van die van vorige jaren. In voorgaande jaren was het zo dat bij de loopnummers de volgende volgorde wordt aangehouden: series hordenummers, series sprint, halve finales hordenummers (indien nodig), halve finales sprint, 1000 m hindernisloop, finales hordenummers, finales sprint, en tot slot (aan het eind van de middag) de 1000 m. Grotendeels dat dit zo blijven, maar nu is het wel zo dat de korte srpint-nummers (60/80m) op de andere sprintbanen worden georganiseerd.

Locatie/praktisch
De wedstrijd is in het Olympisch Stadion: Phanos, Olympisch Stadion 1, 1076 DE Amsterdam, zie hier voor de route. Er worden geen deelnemerskaarten verstuurd: toegang tot de wedstrijd is immers voor iedereen gratis. De startnummers kunnen vanaf 9:30 uuur worden opgehaald in de kantine van Phanos, waar tevens koffie, thee etc te krijgen is. De inloopbaan bij Arsenal is tijdens de D-spelen niet beschikbaar, er is in het Stadion voldoende ruimte voor een warming-up als je rekening houdt met de onderdelen die bezig zijn.
Parkeren kan op diverse plekken: de Park en Ride Olympisch Stadion is letterlijk onder de baan, maar is wel duur en in de loop van zondag vaak vol. In de wijken rond het Stadion zijn op zondag vaak parkeerplekken beschikbaar. Parkeren aan het IJslaanpad is op zondag gratis.

Inschrijven
De inschrijving kan enkel online en is nog niet open. De inschrijving zal sluiten op zondag 19 augustus om 23:59u. De inschrijving is alleen online met automatische incasso (7,00 euro per onderdeel) mogelijk. Er kan maximaal voor 2 onderdelen worden ingeschreven. Nadat de inschrijving gesloten is, volgt geen restitutie van het inschrijfgeld bij afmelden. A.u.b. de beste prestatie vermelden bij zowel looponderdelen als technische onderdelen. Deelname aan zowel 1000 m als 1000 m hindernis wordt niet toegestaan.
Bij te grote inschrijving wordt selectie toegepast. De afgelopen jaren is dit enkel voor speer- en discuswerpen gebeurd, naast de vaste limiet van 3 meter bij verspringen. Deelname alleen voor D-junioren (geboren in 2006 of 2005). Ook buitenlandse atleten mogen aan de D-spelen deelnemen; zij komen ook voor de medailles in aanmerking.
Voor inlichtingen en uitschrijvingen: Agaath Bouwman,

Onderdelen en hoogten
JD1: 80m - 80m hrd - 150m - 1000m - 1000m hindernis - hoog - ver - polshoog - kogel - discus - speer
JD2: 80m - 80m hrd - 150m - 1000m - 1000m hindernis - hoog - ver - polshoog - kogel - discus - speer
MD1: 60m - 60m hrd - 150m - 1000m - 1000m hindernis - hoog - ver - polshoog - kogel - discus - speer
MD2: 60m - 60m hrd - 150m - 1000m - 1000m hindernis - hoog - ver - polshoog - kogel - discus - speer
Bij veel deelnemers op een bepaald onderdeel moeten er helaas mensen worden afgewezen. Dit gebeurt op basis van opgegeven PR.

Meer informatie plus de link om je aan te melden vindt je op: https://www.phanos.amsterdam/pages/123/nationale-d-spelen/


Locatie

Olympisch Stadion Amsterdam
Locatie:
Olympisch Stadion Amsterdam
Straat:
Olympisch Stadion 2
Postcode:
1076 DE
Plaats:
Amsterdam
Provincie:
Noord-Holland
Land:
Netherlands