Fun-Runners

Voor wie is deze groep?
Onze lopersgroep is voor alle volwassenen, snel of langzaam, jong of oud, man of vrouw. Iedereen die bewegen belangrijk vindt en gestimuleerd wilt worden om grenzen te verleggen kan bij ons terecht. Door met elkaar doelen te stellen wordt een saamhorigheid ontwikkeld waardoor er veel plezier aan het lopen wordt ervaren naast het leveren van een eigen prestatie.
Onze groep staat dan ook niet voor niets beter bekend als de Fun-Runners (presteren op maat en met plezier is het motto).

Wat wordt er getraind?
We trainen allemaal volgens een vooraf gezamenlijk bepaald doel (of je nu wel een wedstrijd loopt of niet). Alle deelnemers ontvangen een schema, inclusief minimale en maximale trainingen en kunnen met de trainer het persoonlijke doel bepalen. De een traint twee, de ander drie en de marathonlopers zelfs vier keer per week. Maar alles wordt op elkaar afgestemd zodat we als groep gezamenlijk blijven functioneren.
Een training op woensdag op de baan van AV Caesar omvat:
- warming-up bestaande uit inlopen, cognitieve fitness, kracht- en balansoefeningen.
- loopscholing, waarmee iedereen een betere looptechniek kan ontwikkelen.
- loopprogramma, meestal bestaande uit een intensieve of extensieve training.
- gezamenlijke cooling down
Na de training is er altijd tijd voor vragen aan de trainer die deze zo goed mogelijk zal beantwoorden of voor een goede doorverwijzing zorgt naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut, voedingsdeskundige, podoloog of gespecialiseerde schoenenzaak.
Op zondag kan iedereen vrijblijvend mee voor een rustige duurloop waarbij de langzaamste het tempo bepaalt en de andere atleten gaan beseffen dat ze hier enorme voordelen aan hebben.

Wie zijn de trainers?
Els Rovers: 
Gediplomeerd looptrainer die alle interessante bijscholingen volgt om de groep te blijven inspireren. Naast haar atletiektrainersdiploma is zij ook in het bezit van het wandelcoachdiploma. Ze is bereikbaar op 06 4228 2403.

Paul Villerius
: Gediplomeerd trainer niveau-3.

Wat zijn de trainingstijden?
Zie het overzicht op de algemene pagina over trainingen voor de actuele trainingstijden!
Woensdag van 19:30 tot 21:00 uur op de atletiekbaan.
Zondagochtend wordt er om 10:00 uur vertrokken vanaf de atletiekbaan voor een duurloop.
Een 3e en eventueel 4e training wordt door de atleet zelfstandig uitgevoerd.

Hoe verloopt de communicatie (buiten trainingstijden)?
De communicatie verloopt per e-mail, per app en ook via de eigen facebookpagina van de Fun-Runners.

Welke wedstrijden neemt deze groep deel aan?
Door de Fun-Runners worden alle wedstrijden gelopen die ze zelf leuk vinden. Als het kan gaan we een aantal keer per jaar gezamenlijk naar een wedstrijd. Een wedstrijd die 5, 10, 15, 21 of zelfs 42 kilometer kan bedragen. Ook worden alternatieve lopen zoals een trail, een trappenloop of cityrun gedaan. Ook tijdens de clubkampioenschappen zijn we present. Alles wat we leuk vinden lopen we, maar evengoed kun je komen trainen zonder dat je ooit aan een wedstrijd meedoet.

Welke sociale activiteiten mag je verwachten?
We zouden niet de Fun-Runners heten als we geen oog hadden voor onze sociale binding. We proberen altijd een zomerse activiteit te plannen aan het eind van het seizoen voor de schoolvakanties. Deze bestaat meestal uit een gezamenlijke wedstrijd met na afloop een drankje en hapje of een wandeling met een BBQ en gezellig samenzijn. In het najaar organiseren we een zaterdagsuitstapje, dit kan een wandeling zijn over het blote voetenpad, een bezoek aan een bierbrouwerij, een alternatieve atletiekmiddag of een andere activiteit voorkomend uit de ideeën van de groep. 's Avonds mogen we al jaren genieten van een ongeëvenaard Indisch buffet gemaakt door een van onze Fun-Runners.

Je bent van harte welkom bij de Fun-Runners van AV Caesar.
Dus meld je aan en wordt ook een Fun-Runner!

Wij willen graag onze sponsoren bedanken!