RCVRY RUN - Sport en bewegen voor vrouwen met borstkanker

Misschien is bewegen of sporten wel het laatste waar je aan denkt als je een slecht bericht hebt gehad, nog midden in je behandelingen zit of herstellende bent.
Toch zorgt bewegen voor, tijdens en na de behandeling voor minder last van angst, depressies en vermoeidheid en voor verbetering van kwaliteit van leven en fysieke gesteldheid. 

Na een recoverytraining kom je met een voldaan gevoel thuis. RCVRY-trainers zorgen ervoor dat je het hele behandeltraject op jouw niveau kan meedoen.

AV Caesar biedt als eerste Limburgse vereniging trainingen aan voor vrouwen met borstkanker. Onze trainer, Els Rovers, is al jarenlang atletiektrainer maar geeft ook Start 2 Run voor beginnende lopers en Sportief wandelen voor mensen die nog niet of niet meer kunnen hardlopen. In samenwerking met de stichting RCVRY RUN, waar Els de cursus voor recoverytrainer heeft gevolgd, wordt een beweegprogramma op maat gemaakt voor iedere deelnemer. 
Je traint in een kleine groep van max. 8 deelnemers die, net als jij, in een vervelende periode zitten. Je bent met mensen die allemaal vooruit willen. Het gaat er niet om wat je níét kunt maar om wat je vandaag wél kunt. Na de training is er altijd tijd om met elkaar ervaringen te delen mocht hier behoefte aan zijn.

Voor meer informatie kijk ook op de site van RCVRY RUN.

AV Caesar biedt dit programma aan i.s.m. Nazorg oncologische zorg van het Zuyderland ziekenhuis. Ook met het Toon Hermanshuis worden gesprekken gevoerd over eventuele samenwerking.

AV Caesar hanteert het landelijk tarief van de stichting RCVRY RUN en zal starten met 1 training per week voor 33 Euro per maand. Deze training zal starten op 4 juli 2023 en zal plaats gaan vinden op de dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Aanmelden kan via avcaesar@rcvryrun.nl of via 06 4228 2403.

Er zal worden gevraagd om vooraf een vragenlijst in te vullen om een zo goed mogelijke training te kunnen geven.

De RCVRY RUN trainingen vallen helaas (nog) niet onder de zorgverzekering. Mocht je geen financiële ruimte hebben, neem dan contact op met Els Rovers. Zij zal samen met de stichting en/of de gemeente zoeken naar een oplossing.